ΜΕ ΟΔΗΓO ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜEΝΗ
ΠΟΡΕIΑ ΜΑΣ

Το ταπεινό ξεκίνημα και η εδραίωση

Σήμερα, η Ελληνική Σφολιάτα έχει πίσω της μια ιστορία 25 χρόνων που ξεκίνησε με την ίδρυση της εταιρείας από την οικογένεια Κωνσταντινίδη στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου βρισκόταν η πρώτη έδρα της. 

Σ’ εκείνα τα αλησμόνητα πρώτα βήματα στον χώρο των κατεψυγμένων τροφίμων, η Ελληνική Σφολιάτα απασχολούσε είκοσι άτομα. Ήταν τα χρόνια της εδραίωσης, τότε που τέθηκαν οι βάσεις για τη μετέπειτα ανοδική πορεία της. Με το πέρασμα των χρόνων, την εδραίωση ακολούθησαν οι επιτυχίες και η σταδιακή επέκταση. Η εταιρεία προχώρησε σε μακροχρόνιες στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλες αλυσίδες φούρνων της Βορείου Ελλάδας, ξενοδοχεία 5 αστέρων και πανελλαδικές αλυσίδες convenience stores. Παράλληλα, ξεκίνησε να εξάγει τα προϊόντα της εκτός Ελλάδας, στις αγορές της Κύπρου της Γερμανίας και του Βελγίου. 

Όσο άνοιγαν οι δουλειές, μεγάλωναν οι απαιτήσεις και οι ανάγκες γίνονταν περισσότερες, τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού όσο και σε δυνατότητες παραγωγής.

Το νέο σπίτι και η μεγάλη οικογένεια

Κάποια χρόνια μετά το ταπεινό της ξεκίνημα, οι ευτυχείς εξελίξεις οδήγησαν την Ελληνική Σφολιάτα στην πρώτη της μετακόμιση, από τις εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης σε νέα παραγωγική μονάδα χτισμένη σε ιδιόκτητο χώρο 1130 τ.μ. στην περιοχή του Λαγκαδά. 

Στο μεταξύ, η επαγγελματική οικογένεια της εταιρείας όλο και μεγάλωνε. Από τα είκοσι άτομα που αποτελούσαν το προσωπικό της το 1998, η Ελληνική Σφολιάτα έφτασε σταδιακά να απασχολεί 85 εργαζόμενους, οι οποίοι στελεχώνουν σήμερα το τμήμα πωλήσεων, το λογιστήριο, τη μονάδα παραγωγής, το τμήμα ποιοτικού έλεγχου και τον ιδιόκτητο στόλο των οχημάτων διανομής. 

Βήμα βήμα, με σκληρή δουλειά και προσήλωση στους στόχους, η άλλοτε μικρή οικογενειακή επιχείρηση κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης έγινε μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία που συνεχίζει να προσθέτει νέα συναρπαστικά κεφάλαια στην ήδη πλούσια ιστορία της.

Πώς θα γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική η Ελληνική Σφολιάτα;