Με σεβασμό στην παράδοση

Από την ελληνική γη στο τραπέζι μας

Τα δημητριακά της ελληνικής γης ήταν πάντοτε η ραχοκοκα- λιά της παραδοσιακής διατροφής των ανθρώπων του τόπου μας. Κάθε καλοκαίρι, επί αιώνες, οι χρυσαφένιοι σιτοβολώνες της χώρας, ορεινοί και πεδινοί, έδιναν το σιτάρι όλης της χρονιάς. Όχι μόνο σε εκείνους που τους καλλιεργούσαν, αλλά σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

Στους παραδοσιακούς μύλους, το σιτάρι γινόταν αλεύρι και με αυτό οι Ελληνίδες κάθε εποχής ζύμωναν το καθημερινό ψωμί της οικογένειας και παρασκεύαζαν τα λιτά, μα περίτεχνα γλυκά τους τις γιορτινές ημέρες. Κυρίως, όμως, έφτιαχναν τις κάθε λογής παραδοσιακές πίτες τους, με τις οποίες αξιοποιούσαν και τις πιο λιγοστές πρώτες ύλες όποτε οι καιροί δυσκόλευαν.

Πίτες με χειροποίητο φύλλο, ανοιγμένο αριστοτεχνικά με τη χαρακτηριστική βέργα επάνω στο τραπέζι της κουζίνας. Όπως θυμόμαστε ακόμη, με αγάπη και νοσταλγία, να το ανοίγουν οι χρυσοχέρες γιαγιάδες μας.

Αναλλοίωτες αξίες, αυθεντικές γεύσεις

Δεν υπάρχει Έλληνας χωρίς αυτές τις γεμάτες ζεστασιά αναφορές στην παραδοσιακή κουζίνα του τόπου του. Και δεν υπάρχει τόπος στην Ελλάδα χωρίς τις δικές του παραδοσιακές πίτες, με τις ιδιαίτερες τεχνικές και τα χαρακτηριστικά ντόπια αρώματα.

Με οδηγό όλες αυτές τις ανεξίτηλες εικόνες και αλησμόνητες γεύσεις της ελληνικής παράδοσης, η Ελληνική Σφολιάτα δημιουργεί σήμερα μοναδικά προϊόντα ζύμης για πίτες, γλυκά και άλλου είδους αρτοσκευάσματα.

Ακολουθώντας τις αξίες του παρελθόντος, υπηρετούμε το όραμά μας χωρίς συμβιβασμούς. Από το 1998, διατηρούμε ατόφια την ουσία της παραδοσιακής, χειροποίητης ελληνικής πίτας, προσκαλώντας όσους απολαμβάνουν τα προϊόντα μας στα πιο αυθεντικά γευστικά ταξίδια.